מי שמגיע מבית מרוקאי מכיר היטב את הרעיף - מדובר בעוגיות התה הקלאסיות שמצויות בכל בית, ורואות אור מדי יום ביומי.
מי שלא מכיר - מוזמן להכיר. תהליך פשוט של הכנה, ומעדן אמיתי!
החומרים:
• 1 ק"ג קמח
• 4 ביצים
• 1 כוס סוכר
• 1 כוס מיץ תפוזים
• 1 כוס שמן (סויה או קנולה)
• 2 שקיות סוכר וניל
• 3 שקיות אבקת אפיה
אופן ההכנה:
לפני ההכנה - מחממים את התנור לחום בינוני 150 מעלות.
1. מקציפים את החלבונים עם הסוכר וסוכר הווניל לקצף יציב.
2. תוך כדי הקצפה - מוסיפים בהדרגה את החלמונים, השמן ומיץ התפוזים.
3. מפסיקים להקציף ועוברים לבחישה. ממשיכים להוסיף את הקמח ואבקת האפייה בהדרגה. עד לקבלת בצק אחיד.
4. לאחר 20 דקות של מנוחה - מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, ומגלגלים אותם לכדורים.
5. מרדדים כל אחד מהכדורים על משטח מקומח מרדדים לעובי של כחצי כס"מ.
6. מניחים בתבנית משומנת את הבצק המרודד
7. דוקרים את המשטח המרודד בצורה אחידה עם מזלג ליצירת חורים.
8. חותכים את הבצק לריבועים.
9. אופים בתנור למשך כ-30 דקות, עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב.
מצננים ומגישים או מאחסנים.
בתיאבון!
נ.ב.
מי שאוהב - יכול להוסיף לתערובת שתי כפות אניס טחון או שומשום.
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.